Nybörjarträning

Vi erbjuder nybörjarträning för barn och vuxna. De tre första gångerna är gratis. Ju-jutsu är en kampsport som passar de flesta från 9 års ålder och uppåt. Det går även att börja senare i livet och det går att träna långt upp i åldrarna.

Barn

Barngruppen är från 9-13 år. För att få börja till vårterminen ska barnet ha fyllt 9 år senast 31/5 och för höstterminen gäller motsvarande 15/12.
Teknikerna är anpassade efter barns och ungdomars fysiska förmåga. Mycket lek och grundtekniker med förövningar. Nybörjarintag sker i början av terminen.
Vi erbjuder provträning, de första tre gångerna är gratis. Terminsavgiften är sedan 950 kr (inkl medlemsavgift) och då ingår även ett Ju-Jutsupass. Träningstider enligt träningsschema

Vuxna

Vuxengruppen är från 14 år och uppåt. För att få börja till vårterminen ska du ha fyllt 14 år senast 31/5 och för höstterminen gäller motsvarande 15/12.

  • Nybörjarintag sker i början av terminen.
  • Terminsavgiften är 1200 kr (inkl medlemsavgift)
  • Träningstider enligt träningsschema

Som nybörjare i Ju-Jutsu Kai får du lära dig grundläggande tekniker, dvs grundläggande slag, spark, kast och frigöringstekniker. Du får också insikt i hur sårbara vi är samt hur du bäst beter dig för att ha största möjliga chans för att klara dig helskinnad ur en hotfull situation.

Klädsel

Klädsel för nybörjare är inte så noga som för övriga jutsukas. Du behöver inte springa iväg och köpa en ny Gi bara för att prova på vår kampart. Oömma träningskläder utan vassa föremål som dragkedjor eller liknande, går alldeles utmärkt. Helst bör du dessutom ha på dig en långärmad tröja som går att rycka och dra i.

Eftersom vi tränar barfota samt rycker och drar i varandra är det av stor vikt att du har naglar som inte kan skada dina kamrater. En fördel är alltså kortklippta naglar på både händer och fötter.

Smycken är också en viktigt att ta av sig, de kan skada både dig själv och dina kamrater. Olika smycken så som piercingar och örhängen tejpas med fördel alternativ plockas av under träningspasset.

Anmäl dig här.